Over Jerry

Ik zeg altijd: ‘Ik hou van al mijn ratjes evenveel, maar Jerry was de allerliefste.’

Jerry was mijn grootste liefde. Een hartendief die me nog elke dag kan ontroeren. De meest zachtaardige rat, die ik ooit heb gekend. Als nerveus knaapje van de straat geplukt en uitgegroeid tot een enorm sterke en stabiele persoonlijkheid. Uiterst relaxed en vriendelijk, buitengewoon zorgzaam en makkelijk in de omgang. Een kalme, charismatische leider, die met zachte hand regeerde en respect afdwong door zelf het goede voorbeeld te geven. Zijn geduld en empathie waren grenzeloos.


Jerry kwam in juli 2015 bij mij wonen, samen met zijn broer Tommy. Het was een apart verhaal; ze waren in een park gevonden door een oplettende hond (en zijn baas). De baas heeft ze mee naar huis genomen, maar heeft later toch besloten dat hij ze niet kon houden. Zodoende kwamen ze bij Rattenopvang Leusden terecht. Twee angstige ventjes van een maand of acht. Jerry deed zijn best een onvergetelijke indruk op me te maken: een schoot vol stresspoep… Ratjes naar mijn hart, die gingen dus met me mee! Aanvankelijk was het de bedoeling ze te koppelen aan de ratten die ik al had. Zij hadden helaas andere plannen. Maar ik was al zo hoteldebotel op ze, dat ze toch gewoon mochten blijven. Het moest blijkbaar zo gaan, hier lag hun bestemming. Dus kooi erbij, later gekoppeld aan twee gecastreerde vrouwtjes en nog later aan drie rittens. Superleuke groep!


In juli 2017 is zijn zieltje vertrokken naar de Regenboogbrug. Ondanks zijn sterke geest was Jerry inmiddels lichamelijk op. Zijn lijfje oud, verzwakt en versleten. Tommy en Jerry waren samen gekomen en ze zijn ook samen verder gereisd. Het was goed zo. Jerry wordt enorm gemist, maar ik denk met onnoemelijk veel liefde aan hem terug. Ik ben een bevoorrecht mens om deze pure ziel twee jaar in mijn leven gehad te hebben. Lijfelijk kon hij niet langer blijven, maar spiritueel zal hij altijd een beetje bij me zijn.

De opvang kon niet anders dan vernoemd worden naar deze grootheid. Zijn wijsheid, zijn energie, zijn liefde, zijn compassie, zijn kracht, zijn goedheid, zijn licht, zijn visie op de wereld om hem heen, dat zijn de drijfveren achter ImaginJerry. Hoewel al mijn ratten me even dierbaar zijn, is Jerry degene die me heeft geïnspireerd deze stap te zetten. Dit is zijn nalatenschap.
ImaginJerry tracht een wereld te creëren zoals Jerry die zich idealistisch voorgesteld zou hebben.