Over mij

Hoi, mijn naam is Marloes. Ik ben in 1982 geboren in het mooie Groningen en daar woon ik nog steeds. Als kind had ik al veel verantwoordelijkheidsgevoel en droeg ik zorg voor alle dieren in huis. In mijn tienerjaren is mijn liefde voor ratten ontstaan. Mijn eigen ratje Zwartje, maar ook de ratten van mijn zus en broer waren heerlijke dieren. Al snel vond ik ratten de allerleukste huisdieren die er waren. Toch heeft het intense verdriet na elk overlijden ertoe geleid dat ik jarenlang geen ratten heb gehad. Maar ik bleef ze geweldig vinden en het bloed kruipt uiteindelijk waar het niet gaan kan…


Op 13 juni 2009 bracht ik na een pauze van een decennium mijn eerste duo thuis: Friemel en Frunnik. Exact tien jaar later opent ImaginJerry de deuren.
Friemel en Frunnik waren fantastische vriendjes. Maar toen zij kort na elkaar overleden, was ik wederom ontroostbaar. Het heeft daarna echter geen jaren geduurd om nieuwe ratten te nemen, maar slechts enkele maanden. Ik wist inmiddels van het bestaan van rattenopvangen en was al eens bij Rattenopvang Leusden op bezoek geweest om een adoptieratje te ontmoeten. Daar had ik een heel fijn en warm gevoel aan overgehouden. Ik besefte nu dat, ondanks  – of misschien juist dankzij – het verdriet over het verlies van Friemel en Frunnik, ik nog zoveel liefde te geven had aan ratjes die zaten te wachten op een tweede kans. Friemel en Frunnik zouden dat ook gewild hebben, daar ben ik van overtuigd.


En zo ging het balletje rollen. De liefde voor ratten werd een passie. Inmiddels kan ik me er bijna geen voorstelling van maken om géén ratten te hebben. Ze zijn een deel van mij. Ieder ratje dat mijn leven binnen wandelt, zet een onuitwisbaar handafdrukje op mijn hart. Het zijn in alle facetten waanzinnig mooie dieren. Lief, grappig, nieuwsgierig, slim en mensgericht. Hun unieke karakter en bijdrage aan de dynamiek binnen een groep houden het bovendien altijd boeiend. Ik vind ze nog steeds de allerleukste huisdieren.