Ratten afstaan aan ImaginJerry

Er zijn tal van redenen denkbaar waarom het beter is je rat(ten) af te staan. Vaak is dit een verdrietige beslissing en je wilt dat je ratten goed terecht komen. Goed dat je dan een opvang zoekt. Is ImaginJerry de juiste plek? Als je ratten bij een andere opvang of bij een fokker vandaan komen, wil deze ze wellicht zelf terug (check je eventuele contract of vraag het even na). In alle andere gevallen mag je contact met me opnemen, dan gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn. Afstand doen is alleen mogelijk op persoonlijke afspraak. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling om mijn adres of telefoonnummer door te geven aan derden. Een eerste contact verloopt altijd via e-mail.

Alle tamme ratten zijn welkom bij ImaginJerry, ongeacht de reden van afstand. Wel is een aantal zaken voor mij relevant om op voorhand te weten. Wees daarom zo volledig mogelijk in je aanvraag. Ik hanteer geen vragenlijst, omdat die voor mij te begrenzend aanvoelt. Vertel in je eigen woorden wat je kwijt wilt. Denk bijvoorbeeld aan het aantal ratten dat je wilt afstaan, of het één of meerdere groepen zijn, het geslacht van de ratten en of ze gecastreerd zijn, hun (geschatte) geboortedatum, hun herkomst, hun algehele gedrag naar mensen en kooigenoten en hun gezondheidssituatie. Deze informatie helpt mij om een inschatting te maken hoe ik de ratten kan huisvesten, aan wie ik ze eventueel zou kunnen koppelen, of ze herplaatsbaar zijn en op welke termijn, of ze extra kosten of zorg met zich meebrengen, etc.

ImaginJerry is kleinschalig. Als de opvang maximaal bezet is of als er geen geschikte koppelmogelijkheden zijn, zal ik je op de wachtlijst plaatsen of doorverwijzen naar een andere rattenopvang, afhankelijk van de urgentie van je aanvraag.

Het is de intentie om ratten die alleen in de opvang komen spoedig te koppelen aan soortgenoten. Dit blijkt in de praktijk echter niet altijd (direct) mogelijk en er kunnen daarom ook geen rechten aan ontleend worden. Bij ziekte, (mogelijke) zwangerschap of gedragsproblemen kan een rat daarom toch voorlopig alleen worden gehuisvest.

Let op: ratten die bij ImaginJerry geadopteerd zijn, worden altijd zonder wachtperiode weer opgenomen. Zeker als een rat na het overlijden van kooigenoten alleen is achter gebleven, is hij direct welkom.