Tijdelijke opvang

Bijna iedereen gaat wel eens op vakantie of een weekendje weg. Maar ook in gevallen van ziekte, ziekenhuisopname, verhuizing of verbouwing kan het zijn dat je tijdelijke opvang zoekt voor je ratten. ImaginJerry biedt vakantieopvang en anderszins tijdelijke opvang aan. Dit kan in principe het hele jaar, maar de beschikbare ruimte is beperkt. Zoek je opvang tijdens een schoolvakantie, dan is het verstandig om ruim van tevoren te informeren naar de mogelijkheden.

Het is handig als je relevante informatie voor me noteert, als een soort handleiding. Dit mag je zo uitgebreid doen als je zelf nodig acht en waar je je zelf prettig bij voelt. Ik vind dat niet gek, maar ik zie dat juist als een hulpmiddel om de ratten op hun gemak te stellen. Wat vinden je ratten fijn? Wat zijn ze gewend? Waar moet ik op letten of rekening mee houden? Denk bijvoorbeeld ook aan routines met betrekking tot voeding, verzorging of medicatie. Het is in het belang van de ratten als de logeerpartij zo ‘normaal’ mogelijk voor ze verloopt.

Het zal altijd wel wat spanning opleveren. Ze zien een andere omgeving, ruiken andere geurtjes, worden gehanteerd door vreemde handen. Daarom is het fijn als ze ook iets van zichzelf bij zich hebben. De eigen kooi (of eigen vakantiekooi) is een veilige, vertrouwde plek en het heeft de voorkeur als ze daarin kunnen verblijven. Ook het voer dat ze gewend zijn, de bodembedekking waar ze normaal op zitten, hun eigen loopwiel of hun favoriete hangmatjes kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een stressvrije vakantie. Als er geen eigen spullen meegenomen kunnen worden, is dat ook geen probleem.

Je ratten zijn van harte welkom!

Voor 1 – 4 ratten bedraagt je minimale donatie aan de opvang € 4,- per dag. Voor iedere extra rat geldt een meerprijs van € 0,50 per dag. Deze bedragen zijn exclusief voedsel, bodembedekking, hangmatten en kooiaccessoires. Als je ratten gebruik maken van één of meerdere faciliteiten van ImaginJerry volgt overleg over een extra bijdrage in de opvangkosten. Het afgesproken bedrag wordt vooraf betaald.
Ratten, die bij ImaginJerry geadopteerd zijn, mogen – uiteraard samen met hun kooigenootjes – tegen een gereduceerd tarief komen logeren. Vanaf € 2,50 per dag is hun verblijf gedekt.

Een borgsom wordt ook vóór of tijdens het brengen van de ratten voldaan. Deze dient om eventuele medische kosten alvast (deels) te dekken. De borg bedraagt  € 50,- voor kleine groepen en  € 100,- voor grotere groepen. Dit bedrag krijg je terug wanneer er tijdens het verblijf geen dierenartsbezoek heeft plaatsgevonden.

In de periode dat je ratten bij ImaginJerry logeren, ben ik verantwoordelijk voor hun welzijn. Ik ga ervan uit (tenzij anders besproken), dat ik gemachtigd ben om alle medische kosten te maken die ik noodzakelijk en redelijk acht. Vanzelfsprekend dienen deze kosten te worden terugbetaald. In principe zal ik mijn eigen dierenarts bezoeken, maar laat me ook weten wie jouw dierenarts is, zodat die eventueel geconsulteerd kan worden. Ik ga je ook vragen of je op de hoogte gebracht wilt worden van ziekte en/of overlijden van een rat. Denk hier alvast goed over na, want dit kan een gevoelig dilemma zijn wanneer er geen mogelijkheid is voor een spoedige terugkeer. In spoedsituaties, waarin er geen tijd is voor overleg, ben ik gemachtigd om beslissingen te nemen in het belang van de rat.